Hoe ziet jouw coachingstraject eruit?

We starten onze kennismaking met een intake. Dit doen we op een plek waar jij je prettig voelt. In dit gesprek wil ik je graag beter leren kennen in zowel je werk als prive. Samen maken we een plan van aanpak waarmee je inzicht krijgt in wat je wilt bereiken en hoe je er komt.

Herstellen

In de eerste fase is de coaching gericht op het herstellen van je energie en fysieke conditie. We kijken samen naar je slaap, voeding, beweging en leef- en werkgewoonten. De vermoeidheid wordt als eerste aangepakt, in een latere fase help ik je zoeken naar structurele oplossingen. Het is belangrijk dat je emotioneel en fysiek tot rust komt. Ik leer je opnieuw luisteren naar wat je lichaam nodig heeft.

Op het moment dat de vermoeidheid wat begint af te nemen, gaan we kijken hoe je omgaat met stress. Ik geef je inzicht in je stressverhogende gedachten en leer je technieken om sneller te kunnen relativeren. Hierdoor word je bewust van je stresssignalen en je manier van reageren.

Versterken

Nu is de fase van versterken aangekomen. In je plan van aanpak heb je leerdoelen vastgesteld, vaak zijn dit competenties waar je aan wilt werken. Veel voorkomende competenties bij stressklachten zijn onder andere zelfvertrouwen, assertiviteit, stressbestendigheid, plannen en organiseren. Ik help je om je competenties te versterken.

Daarnaast help ik je jezelf weer te ontdekken. Samen onderzoeken we je waarden, je levensmissie en je drijfveren. Dit helpt je prioriteiten te stellen en keuzes te maken in je privéleven en je werk. We onderzoeken je talenten, want kennis van je talenten draagt bij aan je zelfvertrouwen. Bovendien kun je daarmee beoordelen of je functie wel bij je talenten past.

Toekomstgericht

Inmiddels heb je een duidelijk beeld van wie je bent en wat je kan en wilt. De volgende fase is dat we naar de toekomst kijken, we onderzoeken hoe dit past bij je privésituatie, sociale rollen en werk. In deze fase voel je je weer steviger en bereid ik je voor op terugkeer naar werk. We maken ook een terugvalpreventieplan.

Wat levert het je op?

De coaching is gericht op jouw herstel. Met een plan op maat werken we samen naar duurzame vitaliteit.

  • Je leert luisteren naar je lichaam
  • Je krijgt inzicht in jouw stressverhogende gedachtes en leert deze te realitiveren
  • Je kent je competenties en weet deze te versterken
  • Je krijgt inzicht in je waarden, je levensmissie en je drijfveren
  • Je krijgt inzicht in je talenten en weet deze te matchen met werk
  • Je krijgt een terugvalpreventieplan

Vertrouwelijkheid

Alles wat wij samen bespreken behandel ik als vertrouwelijk. Dit betekent dat ik niet zonder jouw toestemming naar derden communiceer over de inhoud van onze gesprekken. Informatie naar jouw werkgever zal alleen over de procesvoortgang gaan en nooit zonder jouw toestemming over de inhoud.

Vrijblijvend kennismaken

Coachen is heel persoonlijk, in het vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken we of je met mij wilt samenwerken. Ik werk met een systematisch stappenplan die ik op maat maak naar jouw behoefte en vragen. Om een indicatie van de duur van jouw coachingstraject te geven, wil ik eerst met je kennismaken. Zo kan ik een plan op maat voor je maken.

Om je een beeld te geven waaraan je kan denken, gemiddeld duurt een coachingstraject tussen de 8 en 12 gesprekken.