Wanneer het je lukt om thuis de regulieren taken op te pakken, kun je weer voorzichtig starten met het oppakken van werk. Je hoeft niet helemaal klachtenvrij of volledig hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen gaan. Aan het werk gaan is onderdeel van het herstel van je burn-out

Het beginnen met werk zal heel geleidelijk moeten gebeuren. Bijvoorbeeld een kopje koffie of thee gaan drinken op het werk of even bijpraten met collega’s. In overleg met de arts of bedrijfsarts zal er een re-integratieplan worden opgesteld. Hierin worden uren en taken met een opbouw in beschreven.

Herstellen van een burn-out gaat helaas nooit met een rechte lijn omhoog. Tijdens de re-integratieperiode kom je valkuilen tegen en dat is heel normaal. Je gaat je uithoudingsvermogen opbouwen in het werk en dat heeft tijd nodig. Belangrijk hierin is het aangeven van je grenzen en het bijstellen van niet-realistische verwachtingen.

Om terugval te voorkomen maken we een terugvalpreventieplan. Je hebt tijdens de coaching veel geleerd over je stressklachten, je valkuilen en hoe je de stress weer onder controle krijgt. Het terugvalpreventieplan helpt je herstel voortzetten en problemen in de toekomst te voorkomen.